Masterclass Contractmanagement succesvol van start

Woensdag 7 oktober kende een dubbele primeur: Sense FM verzorgde de eerste Masterclass Contractmanagement. En het was voor het eerst dat de multifunctionele bedrijfsruimte in De Pionier gebruikt werd voor een training. Wim van der Meer en Hens de Neef ontvingen de enthousiaste deelnemers en kijken terug op een geslaagde dag.

Op veler verzoek ontwikkelde Wim het vervolg op de Open Training Contractmanagement die Sense FM al sinds 2012 verzorgt. De meeste deelnemers aan de Masterclass zijn ervaren contractmanagers. De meesten kenden wij nog van de Open Training Contractmanagement, maar toch was het even spannend om hen nu op onze eigen locatie te ontvangen. Na een kleine fysieke inspanning (4e etage, geen lift) en een welverdiend kopje koffie (of twee) ging de Masterclass van start: samen op zoek naar de verdieping in de wereld van Contractmanagement.

Masterclass CM Sense FM

Strategie en volwassenheid

De gekozen invalshoek zorgde voor een strategische kijk op het onderwerp en er werd uitgebreid stilgestaan bij de volwassenheid van contractmanagement binnen de organisaties van de deelnemers. Aan de hand van de case ‘Education 4Ever’ vertaalden de deelnemers vervolgens de theorie naar de praktijk. Dit resulteerde in een concreet beeld van waar een beleidskader contractmanagement aan dient te voldoen en op welke wijze dit in lijn te brengen met organisatie- en/of facilitair beleid. In de uitwerking stonden onderwerpen centraal als: methodiek van CM, rollen, taken, verantwoordelijkheden en wat doe je (de-)centraal.

Catering
Hard werken zorgt voor stevige trek. Dus tussen de middag bracht de groep een bezoek aan het bedrijfsrestaurant van The Colour Kitchen, waar een heerlijke luxe lunch stond te wachten.

Ook deelnemen aan een training?
Sense FM deelt graag haar jarenlange ervaring, kennis en passie voor Facility Management met u. Dit doen wij onder andere in verschillende Open trainingen, Masterclasses en Incompany trainingen. Meer weten? Kijk eens op onze website of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.